Film-Tech Suomi

Yleinen kategoria => Bittejä pinoon => Aiheen aloitti: Jussi Siponen - 22.02.10 - klo:11:05

Otsikko: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Jussi Siponen - 22.02.10 - klo:11:05
Eilen sattui tämmöinen tapaus:

Työvuorossa ollut koneenhoitaja sattui kiinnittämään huomiota, että aiemmin tekstitetyssä trailerissa ei näkynytkään tekstejä. No, se oli Avatarin näytös ja siinähän on tekstit upotettu mukaan kuvaan. Ja Risto perään, siinäkään ei tarvittu tekstejä.

Asia jäi kuitenkin onneksi kaivamaan sen verran, että hän kokeili tekstityksen toimivuutta ennen seuraavaa näytöstä ja eihän se pelannut. Serverin ja projektorin uudelleenkäynnistys palautti normaalin toiminnan.

Muistaakseni ensimmäinen kerta meillä, joten melko luotettavahan tuo toiminto on ollut. Mutta ei vaan filmin kanssa ollut tällaisia ongelmia ...  ;D
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: tjp - 27.04.13 - klo:16:53
Meillä kävi myös näin. Oblivionissa ei jostakin syystä näkynyt ollenkaan tekstejä. Kun kokeilin ajaa elokuvan manuaalisesti, niin tekstit näkyivät kyllä. Sain selville, että Warm bodiesin traileri aiheutti jostakin syystä tekstitysten katoamisen. Trailerissakaan niitä ei näkynyt ollenkaan. Kun trailerin otti pois aikajanalta, niin elokuvan tektitys toimi taas. Täytynee varmistaa jatkossa aina toimivuus aina kun vaihtelee trailereita.

Onneksi ei ollut montaa ihmistä yleisössä tällä kertaa. Edellisessä Oblivionin näytöksessä ei saatu kuvaa kankaalle ollenkaan, kun tuli joku mystinen vika laitteisiin.
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Jussi Siponen - 27.04.13 - klo:19:54
Uudemmissa softaversioissa on korjattu näitä ongelmia, mm. tekstitys yritetään käynnistää automaattisesti uudestaan virheen tapahtuessa. Tekstitys käsitellään ICP:ssä ja sen valmistaja Texas Instruments on toimittanut projektorien valmistajille hiljattain uuden päivityksen, joka ei ole vielä ehtinyt kentälle saakka.

Tämä yhdistelmä ohjelmistoversioista on toiminut erittäin luotettavasti:

- Barco: 1.9.140
- ICP: 4.0.420
- Enigma: 1.6.22
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Tuomas Hauvala - 28.04.13 - klo:10:25
Trailerin tekstitystiedostossa jotain, mikä saa CineCanvaksen heittämään lusikan kilahtaen nurkkaan...?

Onneksi meillä ajetaan trailereita vain joskus ja jouluna... ;D
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Elise Brandt - 28.04.13 - klo:19:25
Meillä oli kanssa joku traileri (muistaakseni black swan...) jonka jälkeen ennemmin sääntönä kuin poikkeuksena cinecanvas korahti ja kuoli, mutta sen seuraavan päivityksen jälkeen tuo ongelma poistui kokonaan, sen jälkeen ei ole tekstitys katoillut mihinkään. Koputellaan puuta, tosin.
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Mihku Näkkäläjärvi - 08.05.13 - klo:11:46
Meidän teatterissa kävi samoin 8-pallon kanssa. Elokuvan alusta n. 30 minuutin jälkeen englannin tekstitys katosi 15-20 minuutin ajaksi. Tekstitys palautui siis itsestään.

Ohjelmaversiona on toiseksi uusin virallinen, mutta kuulemma uusimmallakin tuota on ilmennyt (Lars Biström Kino-Fotosta kertoi)
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Tuomas Hauvala - 08.05.13 - klo:22:21
Meillä ei oo tehnyt toistaiseksi kertaakaan tuota häiriötä, mut eipä oo päivitetty softiakaan kuin Dolbyyn tämän ensimmäisen käyttövuoden aikana. Onko ongelma siis uudemmissa softaversioissa?
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Mihku Näkkäläjärvi - 13.08.13 - klo:15:43
Meillä ilmeni tekstitysongelma tuossa Kekkonen Tulee! elokuvan ruotsin ja englannin kieliversioissa, eli teksti katosi n. 40 minuutin kohdalla. Lars Biström toimitti tänään uusimman päivityksen (4.6.1.4), ja sillä ongelma korjaantui.
Lisämausteena päivitys toi HFR-tuen, joten tervetuloa uusi Hobitti  :)
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Jussi Siponen - 13.08.13 - klo:21:17
Lisämausteena päivitys toi HFR-tuen, joten tervetuloa uusi Hobitti  :)

Teillä on siis IMB?
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Mihku Näkkäläjärvi - 14.08.13 - klo:00:17
Laitteisto on siis ollut jo asennettaessa (helmikuussa) tuettu hfr:lle, mutta silloin uusi softaversio toi mahdollisia ongelmia normaalin 3d:n kanssa, joten jätettiin silloin asentamatta. Nyt tuon tekstiongelman takia se uusin versio piti asentaa.
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Antti Näyhä - 23.08.13 - klo:13:30
Nyt oli Dolbyn 4.6.1(4) -softan kanssa sellainen ongelma, että My Life with Liberacen tekstit näkyivät tuurista riippuen:

Silloin kun kävi tuo huonoin mäihä, ettei tekstit näkyneet ollenkaan, ne sai esille napsauttamalla CineCanvasin Subtitle controlin pois ja takaisin päälle. Tein tästä ohjeenkin (http://www.film-tech.fi/index.php?topic=357) tuonne Ohjeet-osastoon, jos ja kun tällaisia ongelmia alkaa taas olla liikkeellä.

Projektori oli Barco DP2K-23B uusimmilla softilla (Barco 1.10.118, ICP 4.2.1, Enigma 1.6.22).

CinemaFrontEndLog sanoi tämmöistä:
Lainaus
SubtitleError--File not found: http://192.168.1.129/subtitles/subtitle172/Tahoma.ttf

…ja ScreenServer-Aud1-devel samaan aikaan:
Lainaus
INFO  [TIProjector] tiprojector.TIProjectorStateMachine - The current subtitle directory does not exist! - /home/showstore/application

Fonttitiedostot kyllä löytyivät DCP:ltä, eikä muutenkaan ainakaan dcp_inspect löytänyt paketista varsinaista virhettä.
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Tuomas Hauvala - 23.08.13 - klo:18:04
Onneksi on esiintynyt hieman (omaa) laiskuutta päivitysten asentamisessa. :D Mikähän on Dolbyn nörttien meriselitys tuolle ilmiölle....
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: tjp - 21.11.14 - klo:17:24
Eilen alkoi taas ilmenemään tekstien katoamista. Leffana tällä kertaa uusin nälkäpeli. Cinecanvasin resetointi korjaa ongelman, mutta todella rasittavaa tämä on joka tapauksessa.  Toissapäivänä kaikki oli toiminut ilmeisesti vielä normaalisti. Onko muilla käynyt nälkäpelin kanssa samaa?

Surkuhupaisaa että lähes poikkeuksetta näitä ongelmia on isojen leffojen kanssa. Kun sali on tyhjä niin kaikki toimii :)
Otsikko: Vs: Tekstitys lakkaa toimimasta?
Kirjoitti: Palax - 21.11.14 - klo:20:53
Nälkäpeliin liittyvät ongelmat meillä eivät olleet tekstityksessä vaan siinä että kun olin ladannut tuon Spideristä, oli "lievähköjä"  ::) ongelmia saada tuo siirrettyä serveriin asti SSD-levyllä kun tuli kaikenlaista jännää herjaa liian pitkistä hakemisto/tiedostonimistä. Tarpeeksi kikkailemalla tuo sitten lopulta onnistui.