Film-Tech Suomi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - TLinden

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Bittejä pinoon / Vs: Mitä mieltä Maccsboxista?
« : 31.03.18 - klo:13:22 »
Jonkin aikaa luulin, että itse Maccsbox jotenkin aina näytöksen aikaan rikki, kun tilitys ei onnistunut. Syy näyttikin olevan, ettei enää toiminut ollenkaan käytössä olevan Firefox-version kanssa, päivityksen jälkeen alkoi taas toimia. (Vikana, että latasi kirjautumisen jälkeen tyhjän sivun.)

2
Bittejä pinoon / Vs: Mitä mieltä Maccsboxista?
« : 06.04.17 - klo:16:06 »
Eipä ole Chromea kaikille alustoille. Mac-ihmisenä Tuomas varmaan tietää hyvin, että PowerPC-Macille turha etsiä. Ainoa vaihtoehto on TenFourFox, joka perustuu Firefoxiin. No, pieni vitsi tässä, ei meillä ole kopissa vanhaa Macia sentään tilityskoneena, vaan Linux-pc, mutta kuitenkin. Firefoxiin on ollut helppoa viritellä halutut lisäosat yms. enkä ole alkanut Chromea opettelemaan, kun Mozillan selaimia tullut käytettyä beta-versioista lähtien ja sitä ennen jo Netscapen aikana 90-luvun alussa. Joskus Chromea ja sittemmin Chromiumia tuli käytettyä, mutta Firefoxiin on tullut paluu. Toisaalta pitäähän niiden sivustojen kaikilla seaimilla toimia, onneksi sentään IE-only-ajasta ollaan päästy jo ylitse.

3
Olikin V-P saanut jo päivitykset tehtyä ja lähdettyä liikenteeseen, ennen kuin pääsin itse paikalle, mutta tosiaan näyttää siltä, että on parempi olla itse asentamatta päivityksiä. Toki pystyn seuraamaan, milloin uusia tulee tarjolle ja release noteista lukemaan, mitä korjauksia uutta ne sisältävät (= onko syytä päivittää pian & tilata V-P paikalle). Edelliset softat toimivat ongelmitta yli 3 vuotta, joten jospa uusinkin versio olisi yhtä pitkäikäinen. NEC:in projektorissa ei ole koskaan ollut ongelmia toisin kuin noissa Barcoissa näyttäisi olevan, mutta on senkin firmware kuitenkin päivitetty nyt samalla.

4
Testipaketit toimivat kaikki meilläkin tosiaan ongelmitta.

Laitteistotoimittajaltamme (Alumen) kerran päivityksiä kyselessäni (joskus jo pari vuotta sitten) neuvoi, ettei niitä asenneta, jos kaikki toimii ongelmitta. Näin muuten on monen muunkin laitteen kanssa, joskus päivitys tuo uusia ongelmia sen sijaan että ainoastaan poistaisi vanhoja. Hyvänä esimerkkinä korealaisen huonomaineisen Samsungin tuotteet (joita en suosittele missään nimessä kellekään).

Ja vielä yksi edit: kun huomenna päivitykset laitteistolle saamme, niin kysyn samalla, miten saisin pidettyä ne itse ajan tasalla tulevaisuudessa. Nyt en alkanut siihen rumbaan, että alkaisin itse etsimään päivityksiä valmistajalta, vaan laitteistotiomittaja hoitaa päivitykse.

5
Ja meillekin saadaan päivitys sitten ensi viikolla. Pelkkä Dolbyn päivitys sitten näemmä korjannee ongelman, mutta hyvä päivittää projektorikin samalla, kun siihenkin on uusia ohjelmistoversioita tullut. NECin projektori meillä, näemmä syystä tai toisesta noita Barcoja on käytössä Suomessa enemmän, tosin taitaa ongelmiakin olla niiden kanssa enemmän (tai sitten foorumilla on puitu niiden ongelmia juuri siitä syystä, että niitä on Suomessa eniten).

6
Bittejä pinoon / Vs: Mitä mieltä Maccsboxista?
« : 20.03.17 - klo:16:21 »
Onhan tuo nyt jotenkin toiminut, sellainen kommentti, että yhteen elokuvaan otti tilityksen tuplana, eli vaikka syötti oikeat tiedot, niin loppusumma tuplaantui. Mielenkiintoista. Voisi olla paremminkin suunniteltu järjestelmä.

7
Ei tosiaan auttanut mikään. Uudelleenkäynnistyksen ja oikeaan kohtaan hyppäämisen jälkeen tekstitys oli ihan sekaisin, alkoi elokuvan alusta. Sitten hetken päästä hävisi kokonaan, ja välillä ilmestyy taas satunnaisesti takaisin. Laitoin kankaalle viestin, että yleisö voi hakea rahansa takaisin toimistosta aukioloaikana, kun ei niitä täällä minulla koneenkäyttäjällä tietenkään ole. Näytetään loppuun tällaisenaan ja tulee pitkä ilta, kun elokuvan loppuminen myöhästyi jo reilulla 30 minuutilla yhteensä.

Ilmoittele, miten teillä päivityksen kanssa kävi. Täytyy meillekin alkaa sitten sitä kyselemään.

8
Hei,
juuri olen kyseistä elokuvaa näyttämässä täällä Kuhmoisissa ja ongelmia on. Aluksi ei tullut tekstityksiä lainkaan, käynnistin Dolbyn uudelleen ja toimi 20 minuuttia, kunnes tekstitys hävisi taas. Nyt käynnistän toista kertaa uudelleen ja katson, saanko näkymään tekstit uudelleen, kun hyppään suoraan tuonne n. 20 minuutin kohdalle. Toiston käynnistäminen uudelleen ilman Dolbyn uudelleenkäynnistystä ei palauttanut tekstejä. Rasittavaa. Ensimmäinen kerta kun käy tällä tavalla, joskus aiemmin on joutunut käynnistelemään laitteita uudelleen, mutta tekstityksen alkaessa toimia, niin se on toiminut loppuun asti. Olisiko joku bugi... Dolby on System 4.4.0 (48) vuodelta 2012, päivitellä ei ole tarvinnut...

Onko teillä muuten mikä projektori käytössä?

9
Jokainen on kriitikko / Kuudes kerta
« : 08.01.17 - klo:21:54 »
Oli kyllä tänään niin järjetön kotimainen näytettävänä, että pitää pari sanaa kirjoittaa. Sievää naispääosan esittäjää lukuun ottamatta outo tuotos, loppupuolella myös joku ilmeisesti taiteellisuutta hakeva kohtaus, missä mies heiluu mielipuolisesti pimeässä toimistossa, kaivuri purkaa kerrostaloa ja naispääosan esittäjä uiskentelee alasti uimahallissa. Tosin pitää tunnustaa, etten jaksanut elokuvaa kovin intensiivisesti seurata, vaan lueskelin puhelimella IT-uutisia, hain välillä kahvin jne. Pari arvostelua lukeneena kuitenkin oletan, ettei mitään oleellista jäänyt näkemättä.

10
Jokainen on kriitikko / Vs: Mad Max: Fury Road
« : 08.01.17 - klo:21:51 »
Vasta jälkijunassa tuli tämä katsottuna ja tosiaan alkuperäisten Mad Maxien tunnelma saavutettu täydellisesti. Suuri harmitus oli vain Tom Hardy, joka ei ole koskaan vakuuttanut missään aiemminkaan - Star Trek Nemesiksessä oli surkea, samoin Nolanin viimeisessä Batmanissa, eikä Mad Max ollut myöskään poikkeus. Ei toki mitään elokuvaa ole onnistunut pilaamaan, mutta spekulaatioita on ollut siitä, olisiko Fury Road ollut nykyistäkin parempi. Toisaalta Max oli elokuvassa enemmänkin sivuhahmo, joten Gibsonia ei olisi moiseen rooliin välttämättä saanut suostumaan, ikänsä puolesta olisi ainakin omasta mielestäni ihan hyvin vielä rooliin sopinut.

11
Bittejä pinoon / Mitä mieltä Maccsboxista?
« : 08.01.17 - klo:21:47 »
Oma kokemus tähän mennessä, että keskeneräinen viritys ja harmistus oli suuri, kun alkoi tulla viestejä, että nyt pitää sitten tehdä tilitykset tuplana: eli ensin Maccsboxiin ja sitten vielä sähköpostilla, kuten ennenkin. Tästä lupailtiin ratkaisua, joka poistaisi sähköpostitilityksen vaivan (kun meillä tilitys vielä kuuluu koneenkäyttäjälle, niin saa aina välillä arvailla, mihin sähköpostiosoitteeseen se pitää minkäkin elokuvan osalta tehdä jne.) Lisäksi ilmeisesti vielä tilitysten hyväksyminen onnistuu vain ja ainoastaan näytöksiä seuraavan viikon torstaina, ja jos unohtuu silloin tehdä, niin sitä ei voi enää sen jälkeen tehdä, vaan tilitykset jäävät tuonne roikkumaan keskeneräisinä. Meillä on näytökset yleensä vain perjantaina, lauantaina ja/tai sunnuntaina, jolloin sunnuntai-iltana pitäisi saada jo lopullinen tallennus tehtyä, kun sitten seuraavan näytöksen yhteydessä on jo viimeistä. Toki tätä järjestelmää varmaankin (toivottavasti) vielä kehitetään ja sähköpostitilitykset jäävät jossain vaiheessa pois, vaikka niin hehkutettiin niiden jäävän jos vuoden 2017 alusta.

12
Mitä mieltä muuten olette Scottin asiantuntemuksesta? Joku oli kirjoittanut, että joulupukinnäköinen mies maailman pelottavimmalla naurulla on julistautunut alan asiantuntijaksi, mutta oikeasti ei omaa alan koulutusta ja puheetkin ovat vähän mitä ovat. En ole itse Scottin omaa showta siis lainkaan seurannut, mutta Leo Laporten Techguy:ssa vierailee (ja valitettavasti nauraa) säännöllisesti.

13
Bittejä pinoon / Vs: UNIQUE DIGITAL -latausjärjestelmä
« : 01.01.17 - klo:22:29 »
Vastataan vanhaan viestiin: meillä taas ei näytä tuo 7 päivän raja käytännössä "toimivan", kun kyllä kaikki trailerit ja elokuvatkin säilyvät Uniquella niin kauan, kun siellä tilaa on. No, eipä tästä haittaa ole muuta kuin vähän turhan paljon "turhaa sisältöä" siellä sekoittamassa. Muuten Unique on toiminut hyvin, kilpailevaakin latauslaitteisto on lupailtu tuon kaveriksi kuulemma jostain lähettää, mutta eipä ole vielä näkynyt. Osa elokuvista kun edelleen tulee Matkahuollolla, eli kaikilla firmoilla ei ole ilmeisesti sopimusta Uniquen kanssa.

Onko muilla ollut tällaista erikoista tilannetta muuten, että Disneyn elokuvat tulevat Uniquen kautta, mutta ne lähetetään lisäksi Matkahuollolla ja Disneyltä väitetään, ettei heidän elokuviaan muka jaettaisi Uniquen kautta?

14
Bittejä pinoon / Vs: Barco 10s ja doremi pysähtelee
« : 11.01.16 - klo:12:54 »
Hei,
kuulostaisi noilla oireilla vahvimmin serverin kiintolevyvialta. Dolbyn serveri ainakin oireili samalla tavalla näytettäessä elokuvaa vialliselta ulkoiselta levyltä.

15
Ajattelinpa summata tänne, mitä on onnistunut käymään omalla digitaipaleella, projektorina NEC NC1200C ja palvelimena Dolbyn DSS 200. Laitteet tulivat käyttöön 2013 vuoden alussa.

Show Manager -ongelmat
- Show Manager kaatuu, jos lisää liian paljon klippejä show:hun (tilaa säästääkseni tein sekunnin mittaisi mainostekstejä tulevista elokuvista ja niitä kun liitti tarpeeksi monta peräkäin, niin tuli ongelmia)
- Show Managerissa showta tehdessä aikajana jumittaa oikeaan reunaan (sellainen efekti, kuin oikeanpuoleinen nuolinäppäin olisi jumissa), tähän ei auta kuin uudelleenkäynnistys, tosin vian ollessa päällä shown näyttäminen kyllä onnistuu normaalisti (jos sen on onnistunut luomaan ennen vian ilmenemistä).
- Aina ei levykelkkaan tai usb-porttiin asennettu media tule näkyviin, vaan vaatii uudelleen käynnistyksen (todella harvinainen vika)

Lataus- ja avainongelmat yms.
- Vioittuneelta levyltä elokuvan lataaminen ei onnistunut loppuun, itse levyltä esitys saatiin käyntiin, tökki virhekohdissa jonkin verran ja lopulta pysähtyi. Pysähtymispaikan yli hyppääminenkään ei onnistunut. Käyttäjävika, olisi pitänyt ajoissa todeta levyn viallisuus ja pyytää uusi tilalle.
- Lataamisesa ennen näytöksen alkua on pari kertaa tullut kiire. Jos latauksen saa "verifying" -vaiheeseen asti tehtyä, niin ei ongelmaa, show käynnistyy ja pyörii ihan normaalisti. MUTTA jos lataus on vielä hieman kesken, kun show alkaa, niin Dolby ei lähdekään esittämään elokuvaa, vaan hyppää suoraan kyseisen klipin ylitse. Meillä kun olen loppuun aina laittanut projektorin lampun sammutukusen, niin tuleekin 5 minuutin viivästys. NEC ei nimittäin ota mitään komentoja vastaan, ennen kuin 5 minuuttia kestävä lampun jäähdytysjakso on mennyt loppuun.
- Toimimattomia avaimia on tullut pari kertaa. Kerran meni homma tosi tiukalle, koska latasin avaimen vasta sunnuntai-iltapäivällä ja illalla oli näytös. Onnistui kuitenkin tavoittaa oikea henkilö puhelimitse (hän oli matkoilla, mutta illalla ehti kotikoneeltaan lähettää kuitenkin toimivan avaimen), näytöksen alku viivästyi vajaan puoli tuntia tämän vuoksi.

Käyttäjästä johtumattomat ongelmat

- Sähkökatkos on onnistunut pysäyttämään näytöksen kerran, onneksi tuli seurattua, missä kohtaa silloin suunnilleen oltiin elokuvassa menossa, niin hyppääminen oikeaan kohtaan onnistui suht helposti.

Ääni- ja kaiutin ongelmat

- Kun toimimme monitoimitilassa, niin keskikaiutin ja subbari ovat pyörillä kuljetettavia malleja, keskikaiuttimen liitos on löystynyt pari kertaa ja aiheuttanut pätkimistä, korjasin lisäämällä vedonpoiston. Lisäksi kaiutinten alla olevat pyörät ovat kulutustavaraa, nämä kaiuttimet eivät ole ilmeisesti tarkoitettu liikuteltaviksi, niiden mukana tulleet pyörät pettivät, samoin niiden tilalle vaihtamani, nyt on kolmannet pyörät alla menossa, jospa nämä olisivat jo tarpeeksi järeää mallia. Haasteensa aihettaa myös kaiutinkoteloiden lastulevy, joka on varsin murtumisherkkää pyörien kiinnityskohdissa.

Aika pienellä ollaan siis päästy ja laitteet ovat palvelleet hyvin. Tekstitysongelmia ei ole ollut kertaakaan ja menneistä ongelmistakin useat menneet tosiaan käyttäjän piikkiin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10