Film-Tech Suomi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - TLinden

Sivuja: [1] 2
1
Jokainen on kriitikko / Kuudes kerta
« : 08.01.17 - klo:21:54 »
Oli kyllä tänään niin järjetön kotimainen näytettävänä, että pitää pari sanaa kirjoittaa. Sievää naispääosan esittäjää lukuun ottamatta outo tuotos, loppupuolella myös joku ilmeisesti taiteellisuutta hakeva kohtaus, missä mies heiluu mielipuolisesti pimeässä toimistossa, kaivuri purkaa kerrostaloa ja naispääosan esittäjä uiskentelee alasti uimahallissa. Tosin pitää tunnustaa, etten jaksanut elokuvaa kovin intensiivisesti seurata, vaan lueskelin puhelimella IT-uutisia, hain välillä kahvin jne. Pari arvostelua lukeneena kuitenkin oletan, ettei mitään oleellista jäänyt näkemättä.

2
Bittejä pinoon / Mitä mieltä Maccsboxista?
« : 08.01.17 - klo:21:47 »
Oma kokemus tähän mennessä, että keskeneräinen viritys ja harmistus oli suuri, kun alkoi tulla viestejä, että nyt pitää sitten tehdä tilitykset tuplana: eli ensin Maccsboxiin ja sitten vielä sähköpostilla, kuten ennenkin. Tästä lupailtiin ratkaisua, joka poistaisi sähköpostitilityksen vaivan (kun meillä tilitys vielä kuuluu koneenkäyttäjälle, niin saa aina välillä arvailla, mihin sähköpostiosoitteeseen se pitää minkäkin elokuvan osalta tehdä jne.) Lisäksi ilmeisesti vielä tilitysten hyväksyminen onnistuu vain ja ainoastaan näytöksiä seuraavan viikon torstaina, ja jos unohtuu silloin tehdä, niin sitä ei voi enää sen jälkeen tehdä, vaan tilitykset jäävät tuonne roikkumaan keskeneräisinä. Meillä on näytökset yleensä vain perjantaina, lauantaina ja/tai sunnuntaina, jolloin sunnuntai-iltana pitäisi saada jo lopullinen tallennus tehtyä, kun sitten seuraavan näytöksen yhteydessä on jo viimeistä. Toki tätä järjestelmää varmaankin (toivottavasti) vielä kehitetään ja sähköpostitilitykset jäävät jossain vaiheessa pois, vaikka niin hehkutettiin niiden jäävän jos vuoden 2017 alusta.

3
Ajattelinpa summata tänne, mitä on onnistunut käymään omalla digitaipaleella, projektorina NEC NC1200C ja palvelimena Dolbyn DSS 200. Laitteet tulivat käyttöön 2013 vuoden alussa.

Show Manager -ongelmat
- Show Manager kaatuu, jos lisää liian paljon klippejä show:hun (tilaa säästääkseni tein sekunnin mittaisi mainostekstejä tulevista elokuvista ja niitä kun liitti tarpeeksi monta peräkäin, niin tuli ongelmia)
- Show Managerissa showta tehdessä aikajana jumittaa oikeaan reunaan (sellainen efekti, kuin oikeanpuoleinen nuolinäppäin olisi jumissa), tähän ei auta kuin uudelleenkäynnistys, tosin vian ollessa päällä shown näyttäminen kyllä onnistuu normaalisti (jos sen on onnistunut luomaan ennen vian ilmenemistä).
- Aina ei levykelkkaan tai usb-porttiin asennettu media tule näkyviin, vaan vaatii uudelleen käynnistyksen (todella harvinainen vika)

Lataus- ja avainongelmat yms.
- Vioittuneelta levyltä elokuvan lataaminen ei onnistunut loppuun, itse levyltä esitys saatiin käyntiin, tökki virhekohdissa jonkin verran ja lopulta pysähtyi. Pysähtymispaikan yli hyppääminenkään ei onnistunut. Käyttäjävika, olisi pitänyt ajoissa todeta levyn viallisuus ja pyytää uusi tilalle.
- Lataamisesa ennen näytöksen alkua on pari kertaa tullut kiire. Jos latauksen saa "verifying" -vaiheeseen asti tehtyä, niin ei ongelmaa, show käynnistyy ja pyörii ihan normaalisti. MUTTA jos lataus on vielä hieman kesken, kun show alkaa, niin Dolby ei lähdekään esittämään elokuvaa, vaan hyppää suoraan kyseisen klipin ylitse. Meillä kun olen loppuun aina laittanut projektorin lampun sammutukusen, niin tuleekin 5 minuutin viivästys. NEC ei nimittäin ota mitään komentoja vastaan, ennen kuin 5 minuuttia kestävä lampun jäähdytysjakso on mennyt loppuun.
- Toimimattomia avaimia on tullut pari kertaa. Kerran meni homma tosi tiukalle, koska latasin avaimen vasta sunnuntai-iltapäivällä ja illalla oli näytös. Onnistui kuitenkin tavoittaa oikea henkilö puhelimitse (hän oli matkoilla, mutta illalla ehti kotikoneeltaan lähettää kuitenkin toimivan avaimen), näytöksen alku viivästyi vajaan puoli tuntia tämän vuoksi.

Käyttäjästä johtumattomat ongelmat

- Sähkökatkos on onnistunut pysäyttämään näytöksen kerran, onneksi tuli seurattua, missä kohtaa silloin suunnilleen oltiin elokuvassa menossa, niin hyppääminen oikeaan kohtaan onnistui suht helposti.

Ääni- ja kaiutin ongelmat

- Kun toimimme monitoimitilassa, niin keskikaiutin ja subbari ovat pyörillä kuljetettavia malleja, keskikaiuttimen liitos on löystynyt pari kertaa ja aiheuttanut pätkimistä, korjasin lisäämällä vedonpoiston. Lisäksi kaiutinten alla olevat pyörät ovat kulutustavaraa, nämä kaiuttimet eivät ole ilmeisesti tarkoitettu liikuteltaviksi, niiden mukana tulleet pyörät pettivät, samoin niiden tilalle vaihtamani, nyt on kolmannet pyörät alla menossa, jospa nämä olisivat jo tarpeeksi järeää mallia. Haasteensa aihettaa myös kaiutinkoteloiden lastulevy, joka on varsin murtumisherkkää pyörien kiinnityskohdissa.

Aika pienellä ollaan siis päästy ja laitteet ovat palvelleet hyvin. Tekstitysongelmia ei ole ollut kertaakaan ja menneistä ongelmistakin useat menneet tosiaan käyttäjän piikkiin.

4
Bittejä pinoon / UNIQUE DIGITAL -latausjärjestelmä
« : 06.09.15 - klo:17:50 »
Oli saapunut konehuoneeseen lähetys Unique Digitalilta, tarkoituksenahan olisi tällä korvata levyjen rahtaaminen Matkahuollon ja UPSin kautta. Paketissa oli mukana "Transit box", "Sonicwall" ja Telenorille brändätty 3G/4G-reititin. Sitten oli hieno kytkentäohje ja kuvakaappaus Dolbyn serverin FTP-asetuksista (alias=UNIQUE, IP address 192.168.241.103:21, login name ingest, password ******"

Onhan ohjeissa toki tukipuhelinnumero, mutta on vähän hankala juttu, kun päätoimeni vuoksi pääsen tänne elokuvahommiin vain sunnuntaisin, jolloin tietenkään ei puhelimesta vastata.... Ajattelin siis kysellä, onko tällaista järjestelmää muilla käytössä. Laitteethan on valmiiksi conffattu, mutta esim. onko teatteriverkossa käytetyt ip-osoitteet standardoitu, eli onko tuo ftp-palvelin osoite ok, vai pitäisikö alkaa teatteriverkkoa conffaamaan tuon kanssa yhteensopivaksi? Entä tarvitseeko tosiaan kytkentäohjeenmukaisesti kytkeä laitteet niin ADSL-yhteyden kuin myös Telenorin reitittimen perään? Telenorin yhtes ei toiminut, joten resetoin purkin ja säädin sinne asetukset käsin, nyt saa kyllä yhteyden, mutta aloin jälkeenpäin miettimään, olikohan purkki conffattu tietyille vpn-asetuksille ja menin nyt sotkemaan sen toiminnan....

Dolbyltä en saa ftp-yhteyttä auki, enkä logeista selviä, onko kyse siitä, että salasana on väärin, vai eikö koko palvelimaan saa mitään yhteyttä... Onpa joskus hankalaa, kun olisi kunnon dokumentaatio mukana, niin olisi aina helpompaa. Ehkä täytyy vain vielä soitella sinne tukinumeroon, ellei täällä satu olemaan kellään laitteistosta kokemusta.

5
Jokainen on kriitikko / Mielensäpahoittaja
« : 08.09.14 - klo:18:47 »
Mielensäpahoittaja oli pitkästä aikaa elokuva, jonka jaksoi katsoa alusta loppuun näin koneenkäyttäjänäkin. The Expendables 3 kun sekin osoittautui suureksi pettymykseksi. Ei ole Mielensäpahoittajaa arvosteluissa ylistetty, mutta itse pidin ihan hauskana ja viihdyttävänä, ennen kaikkea ei ollut tylsä, vaikka käsikirjoitus vähän junnasikin, Antti Litja oli nimikko-osassa varsin mainio. Yleisöäkin oli niin paljon, että salissa kaikki paikat täynnä ja piti konehuoneesta ottaa itselleni tuoli salin perälle, ettei seisten tarvinnut katsella.

Lienee turhaa kertoa, mikä elokuvan  ideana oli, koska se on ollut mediassa esillä niin paljon.

6
Vuotuinen syksyn elokuvatapahtuma alkaa, tällä kertaa tosin vain kaksi filmikopiota näytettävänä. Noin vuosi sitten tuli se käytetty CP45 hankittua, kun CP750 ei sisällä filmin tarvitsemia kohinanvaimennuksia yms. korjauksia. Olisi näemmä pitänyt testata heti hankinnan jälkeen, sillä kun vasta nyt muutamaa tuntia ennen käyttötarvetta kytkin laitteen käyttöön, niin eihän siinä mitään eloa ole. Virtalähteet antavat molemmat sen 24 volttia vaihtojännitettä, mutta siihen jää. Prosessori ei reagoi mihinkän, eivätkä mitkään sen leditkään syty.

Kytkin filmiprojektorin äänen non sync-sisäänmenoon ja L-R-kanavien ulostulot Cp750:seen niin ikään non synciin eli surround-dekoodauksen hoidain CP750:llä ja P45:sen oli tarkoitus vaan tehdä filmin vaatimat korjaukset ääneen. No, nyt on vain ajeltava taas samanlaisella äänenlaadulla kuin vuosi sitten ja toivoa, että CP45:sen toimintaan keksin vuoden aikana jonkun ratkaisun tai sitten pitää vaihtaa koko laite. Maksoi kuitenkin 300 euroa, taitanee raha mennä nyt hukkaan, kun en tajunnut toimintaa testata heti hankinnan jälkeen - tosin ei olisi ollut sopivaa testifilmiäkään nurkissa.

7
Bittejä pinoon / Väärän teatterin avain
« : 09.02.14 - klo:17:18 »
Nyt on vuoden päivät menty digilaitteiden kanssa ilman, että olisi avainongelmia ollut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ehkä tässä on tullut otettua pieni riskikin, kun en ole enää aikoihin testannut avaimia kuin vasta ensi-iltapäivänä, joka meillä tietenkin on vielä sunnuntai. Näinhän kävi, että tänään sitten sattuikin teen toimimaton avain, joka oli tarkoitettu ihan toiselle teatterille. Näytöstä oli myöhäistettävä ja nyt odotellaan oikeaa avainta sähköpostitse - sinällään levittäjältä kuitenkin hyvää palvelua, että avaimen saa näin sunnuntainakin, olisi vain pitänyt huomata asia aikaisemmin kuin tuntia ennen näytöstä.

KDM-järjestelmä taitaa olla sen verran murtovarma, että väärän teatterin lisenssiä ei saa "huijattua" toimimaan omassa teatterissa? Tietysti varmaan jotain kautta pääsisi vaihtamaan serverin id:n vastaamaan avainta, vai miten on asian laita?

8
Kotosalla / Lähes ilmaisilla laitteilla toteutettua
« : 12.01.14 - klo:13:57 »
Itselläni on käytössä minimibudjetilla toteutettu kokonaisuus:
- kodinkoneliikkeen elektroniikkaromukuormasta pelastettu ja itse korjattu (turkkilainen) Finluxin 40" FullHD-tv 40FLHY905U (investointi n. 60 euroa virtalähteen rikkinäisiin komponentteihin + uuteen alkuperäiskaukosäätimeen)
- ilmaiseksi saatu Yamahan RX-V367-kotiteatterivahvistin Kenwoodin kaiutinsarjalla (korjasin yhden kiintolevyvikaisen kannettavan koneen ja sain nämä vastapalveluksena)
- Kärkkäisen tarjouksesta 49 eurolla hankittu Toshiba BDX2300KE Bluray-soitin

Hintaansa nähden erinomainen paketti. Suuremmalla rahalla toki saa paljon paljon parempaakin.

9
Tämä on komedia, jota tituleerataan huonoimmaksi hääkomediaksi pitkästä aikaa ja huonoa käsikirjoitusta eivät voi hyvät näyttelijätkään pelastaa. Itse kuitenkin jaksoin elokuvat katsoa - ei tämä nyt niin huono ole, varsinkin jos verrataan joku aika sitten näyttämääni "I'll give it a year - vuoden se kestää", jota en todellakaan jaksanut katsoa kuin hetken aikaa. Paremman puutteessa voin siis suositella koneenkäyttäjien katsottavaksi, pääsylipun hintaa en kuitenkaan tästä vaivautuisi maksamaan.

Digiaika kyllä helpottaa koneenkäyttäjän työtä suuresti, käytännössä pystyy olemaan salissa katsomassa koko elokuvan, kunhan paikkoja on vapaana.

10
Olin hakemassa äsken sunnuntain elokuvaa matkahuollosta, eikä sitä ollutkaan saapunut. Avaimet ovat sähköpostissa, mutta meidän elokuvia tilaava henkilö lomalla ja puhelin kiinni. Eli en tiedä, miten alkaa asiaa selvittelemään - koskaan aiemmin ei ole käynyt edes filmiaikana näin, että elokuvakopio on jäänyt saapumatta.

Olisiko kellään vielä serverillä Ellaa ja kavereita? Kuusankoskella ja Lahdessa ajelen tänään ja jos joku ystävällisesti antaisi kopioida elokuvan palvelimeltaan tuolla suunnalla, olisin kiitollinen. Toki tässä Keski-Suomen alueella liikun myös. Huomenna on näytös klo 17 ja ihmisiä tulossa katsomaan naapuripaikkakunnaltakin, niin vihaisia asiakkaita paljon luvassa, mikäli elokuvaa ei voida näyttää. :(

11
Filmiaikana en muista kohdanneeni käytännössä yhtään amerikkalaista toimintaelokuvaa, jonka kuvaformaattina olisi ollut flat, kaikki olivat aina scopeja.
Ihmetykseni oli suuri, kun Die hard 5 toimitettiin meille flat-kuvasuhteella. Ovatko teille muille toimitetut kopiot olleet millä kuvasuhteella?

Kiintolevyllä oli kaksi eri dcp:tä eroina, että toisen nimessä oli 5.1 ja toisen 7.1. Avain oli 5.1 -versioon, joten sen latasin palvelimelle. Olisikohan ollut sitten, että mentiin tuossa elokuvassa vain 5.1 äänillä, vaikka laitteisto 7.1 onkin. Vai voivatko nuo numerot viitata muuhunkin kuin monikanavaäänimaailmaan?

12
Jokainen on kriitikko / A good day to die hard
« : 15.03.13 - klo:21:23 »
Varmasti monelle elokuvasarjan fanille tämä tulee olemaan pettymys, taatusti heikoin esitys sarjassaan. Kyllähän tässä toimintaa oli hienoja tehosteita niin kuva kuin äänipuolellakin, mutta juoni oli harvinaisen mitäänsanomaton. Henkilöhahmoista ei saanut oikein mitään irti, eikä itse Bruce Willisinkään roolisuoritus pystynyt elokuvaa pelastamaan. On tämä toki katsomisen arvoinen varsinkin edellisten Die hard -elokuvien faneille, mutta useita katsomiskertoja ei mitenkään kestä.

13
Jokainen on kriitikko / Hannu ja Kerttu: noitajahti
« : 08.03.13 - klo:22:54 »
Tämä hehkutettu "klassikkosadun modernimpi versio" tuli katsottua osittain, ja se riittää mielipiteen muodostukseen - sen verran vastenmielinen toimintapläjäys kyseessä. Sanotaanko n. 30 min jakso välissä jäi katsomatta. Liiallista verellä ja väkivallalla mässäilyä makuuni, eivätkä vitsitkään olleet hauskoja. Lähinnä huvitti se, millaista roskaa välillä sitä näytettäväkseen saakaan, no palkkatyötähän tämäkin on. En suosittelisi ko. elokuvaa kellekään.

Täällä vieläpä parempi arvostelu elokuvasta:
http://dome.fi/elokuvat/arvostelut/arvostelu-hannu-kerttu-noitajahti-3d-kakkaa-katsojan-silmaan

Osuvasti verrataan "matkalla Turkuun" -tapaukseen. :D

14
Aulan puolella / Ensimmäinen näyttämäsi elokuva?
« : 24.02.13 - klo:22:51 »
Tuli mieleen nyt sitten vielä tämmöinenkin aihe - uskoisin, että ensimmäinen näytös jää mieleen. Vaikeaa olisi luetella kaikkia elokuva, mitä on 13 vuoden aikana tullut näytettyä, vaikka tahti onkin ollut vain 1-2 elokuvaa kuukaudessa. Ensimmäisen elokuvan kyllä muistan hyvin. Se oli siis Tähtien sota Episodi I - Pimeä uhka ja vuosi siis 1999. Eikä edes mennyt näytös ihan ongelmitta: toisen ääniprojektorin kanssa oli niin suuria ongelmia, että meni sen vuoksi yhdellä koneella väliajan kanssa. Ääniongelmia oli jonkin verrankin noiden vanhojen ääniprojektorien kanssa ennen päivitystä "laseraikakauteen" 2000-luvun puolella. Lisäksi tietysti vielä se puoli, että tavallaan jouduin itse tekemällä opettelemaan koneenkäytön, edeltäjä oli siirtynyt toisiin tehtäviin ulkomaille, sentään sain pienen käyttöopastuksen toiselta entiseltä koneenkäyttäjältä, jota ilman ei varmasti olisi tullut mistään mitään.

Toisesta elokuvasta en olisikaan enää niin varma, hyvin todennäköisesti se oli Rautajätti, melko alussa oli myös Pieni suklaapuoti.

15
Jokainen on kriitikko / 21 tapaa pilata avioliitto
« : 24.02.13 - klo:19:40 »
Tänään tuli katsottua tämä kehuttu uutuuskomedia, ja ihan leppoista katseltavaahan tämä oli - nauraakin sai useampaan otteeseen. En nyt nopeasti muista, koska olisin viimeksi katsonut näin onnistuneet kotimaisen komedian, ei tämä nyt toki kaiken saamansa ylistyksen arvoinen ole, mutta aivan kelpo pätkä. Paria henkilöhahmoa pidin sangen rasittavina, toisen tunnistaa jo varmasti trailerin nähdessään.

Seuraavaksi onkin näytettävänä sitten trailerin perusteella omaan makuuni varsinaista roskaa, katsotaan, viitsiikö siitä edes paria riviä kirjoittaa.

Sivuja: [1] 2