Film-Tech Suomi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - kinoteknikko

Sivuja: [1] 2 3
1
Meillä on tapana näin lumituiskujen aikaan kolata teatterin pihalle kävelyreitit parkkipaikalle ja puhdistaa yleisön autojen tuuli- yms. lasit. On tullut kiitosta! Onko vastaavia kokemuksia?

2
Bittejä pinoon / Ulvilan murhamysteerin mystiset tekstit
« : 19.10.14 - klo:09:12 »
Spiderin ja myöhemmin toimitetun DCP:n avulla palvelimelle siirretty Ulvilan murhamysteeri tökkäsi kuvan alareunaan tekstityksen - sinänsä täysin turhan, koska elokuva on suomenkielinen. Vastaukseksi tarjottiin seuraavaa:

Ulvila on 25fps smpte paketti, joka ei toimi kaikilla päivityksillä ja koneilla. Tämä on levittäjällä ollut tiedossa. Mutta halusi että paketti
kuitenkin tehdään näin. Ongelma on smpte tekstityksessä jota 25fps paketissa on käytettävä.
---

>> Tässä on Ulvilan murhamysteerin KDM.
>>
>> Testatkaa ennen näytöstä että lähtee käyntiin.
>> Muutamilla paikkakunnilla on ollut ongelmia tekstityksen kanssa.

Varsin harmillista. DCP on kunnossa. Se on toiminut moitteettomasti esim. Finnkinolla.
Tiedosto on 25 kuvaa sekunnissa joka saattaa olla ongelma tekstityksen  kanssa jos serverille ei ole tehty viimeisiä päivityksiä.
Äänekoskella oli sama ongelma, mutta poistui kun tekivät päivityksen. Kannattaa varmman kysyä ensiksi heiltä mitä he tekivät.

Täällä korvessa kun ei päivitys noin vain onnistu, niin vähin mitä voi odottaa, on se, ettei suomenkielinen elokuva tarvitse tekstityksiä. Serveri tukee kyllä 25fps tiedostoja, mutta tekstitys häiritsi - toki yleisö tuntui ymmärtävän asian.
 

3
Aulan puolella / AKTINOn putkivahvistin
« : 24.06.14 - klo:19:21 »
Käsissäni on suomalaisen V. A. Antinheimon Aktino- elokuvateatterivahvistin (8 putkea, malli B 15, valmistenumero 128).
Tarkoitus on laittaa komea kapistus näytteille, mutta kaipaisin teknisiä tietoja, kun papereita ei ole. Osaako kukaan auttaa asiassa?

4
Bittejä pinoon / DCP:n käyttö varastointiin
« : 30.05.14 - klo:12:49 »
Tulipa käteen DCP jossa varsinaisen elokuvan lisäksi oli toisena aivan eri levittäjän elokuva ynnä muutamia trailereita. Käyttääkö/käyttävätkö jotkut/joku DCP:tä varastona? Mitä ala sanoo?

5
Bittejä pinoon / Piraatin prkl:t
« : 30.10.13 - klo:20:28 »
Eipä tarvi kauaa miettiä yleisökatoa, kun ensi-iltakuvaa löytyy esimerkiksi "watch-captain-phillips-online-free"
Ja jo ennen Suomen ensi-iltaa löytyy huonotasoisia, valkokankaalta kuvattuja juttuja! Tähän en laittanut sivuston osoitetta, etten levitä saastaa eteenpäin. Harmittaa!

6
Bittejä pinoon / Verkkojakelu.fi -palvelu
« : 21.09.13 - klo:15:20 »
Onko kokemusta? Pitäisi alkaa harkita!

7
Bittejä pinoon / DCP:n tarvikkeet jääneet matkalle?
« : 08.09.13 - klo:11:37 »
Nyt on tullut esiin asia, johon täytynee puuttua. Kuljetuslaatikoissa pitäisi olla kaikki DCP:n lataukseen liittyvät tarvikkeet, mutta esimerkiksi meille tuli pelkkä SATA (toki peltiperäisenä). Edellispaikka oli pannut mukaan viestin, että virtalähde ja johdot puuttuivat. Onneksi teatterilla oli toinen elokuva, josta löytyi virtalähde. USB sirtokaapeli piti lainata kotoa!

Ei niitä "ylimääräisiä" tarvikkeita ole tarkoitettu muualle kuin kulkemaan DCP:n mukana!

8
Koneenhoitajan työ on ollut yksinäistä ja huonosti palkattua. Turhauttavaakin se on voinut olla: varttitunnin välein samat rutiinit ja valppaana olo. Tällaisia olen kuullut Helsingistä (kertojana Alf Biström):
"Poikkesin Tunturikadun Astrassa ja konehuoneessa nukkui koneenhoitajakaveri. Viimeinen osa elokuvaa oli vuorossa ja tein yliheiton. Kaveri ei herännyt..."

Toinen oli FILMTEKTON tarkastajalle tullut kehoitus käydä erään keskisuomalaisen teatterin konehuoneessa, kun asiakkaat olivat valittaneet juoposta koneenhoitajasta. Ei sieltä ollut muuta todistetta löytynyt kuin TÄYTEEN KUSTUJA VIINAPULLOJA sievässä rivissä!

Politiikkaakin oli: kaksi työkaveria, toinen aktiividemari ja toinen pankin talonmies ja kokoomuslainen "kapitalisti". "Kapitalisti" moitti "Sosialistia" milloin mistäkin, mutta kerran oli aihettakin. "Joo mie jouvuin tulehmaan ko ei R. ollu saanu vilmiä konheesheen. Se oli repiny vilmiä ja istu penkilä päissä ko peeveli.."

Seuraava ei liity alkoholiin, mutta on muuten hupaisa. Konehuoneessahan ei saanut olla sivullisia. Harjoittelija saattoi olla ja Savon puolesta kuulin tarinan myöhemmin avioituneesta pariskunnasta. Rouva kertoi harjoitelleensa ahkerasti ja kun kysyin, miten harjoittelu oli sujunut, hän sanoi: "Meillä on kaksi tytärtä." Oli pitänyt olla tarkkana, ettei yliheitto myöhästynyt.

9
Bittejä pinoon / UPSit vai AGGREGAATTI?
« : 02.10.12 - klo:19:37 »
Meillä pätkii sähköt ja on pitänyt buutata aparaatit uudestaan. Lamppu ainakin kärsii, joten kysyn, olisiko viisasta hankkia UPS (pitää serverin ja jäähdytyksen toiminnassa mutta ei jaksa antaa virtaa lampulle)

10
Bauer B5 odottaa peiliä lamppukammioon ja hiilikärkien heijastajan osia (pieni peili lamppukammion sivussa jolla heijastetaan  hiilien kärkien välissä palavan valokaaren kuva seinälle) puh. 040 5409262

11
"Shellin baari" / Tarpeettomia DCP- lähetyksiä?
« : 02.05.12 - klo:21:17 »
Digi on tuonut helpotuksen uusintajärjestelyihin.
Nyt on muutaman kerran kuitenkin käynyt niin, että pelkkä uusien avainten pyyntö on johtanut siihen, että jostain - varastolta tai toiselta teatterilta -  putkahtaa DCP:kin.
Tavallaan tämä on tarpeetonta ja rahtikuluja tietysti tulee myös.
Olisiko tähän keksittävissä ratkaisua?

12
Aulan puolella / Vedossivu hukassa!
« : 08.04.12 - klo:08:06 »
 Kinghillin vedossivut eivät avaudu...

13
Norjassa ovat ottaneet käyttöön nettipalvelun - milloinkahan meillä?

http://www.kino.no/incoming/article451264.ece

14
Aulan puolella / Miksi kotimaiset eivät mene?
« : 03.03.12 - klo:10:17 »
Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta yhden salin maaseutu/provinssiteatterin pyörittäjälle ovat kotimaiset uutuudet olleet kuluvana syys/talvikautena pettymyksiä, ainakin mitä asiakkaiden määrään tulee. Kansa ei ole tyhmää - se äänestää jaloillaan.

Mutta olisiko tuottajien ja levittäjien (ja rahaa jakavan Säätiönkin) syytä pohtia asiaa yhdessä?

Elokuvat tulevat ensi-iltoihin niin tiuhaan, ettei kaikille ole tilaa edes muutamalle esitykselle. Etukäteistietojen saanti (ilmoitusmateriaali, sensuuritiedot, kesto jne.) on useasti vaikeata, kun ei tietoja löydy, ei levittäjältä, ei tuottajalta eikä Elonetistäkään.

Elokuvat pitäisi saada markkinoiduksi - eivätkö tekijät usko itsekään menestymiseen vai mistä tämä surkeus johtuu?

15
Bittejä pinoon / HÄRMÄN äänestä...
« : 17.02.12 - klo:21:34 »
Onko kukaan pannut merkille kärryjen kolinan ... kuinka isolla se kuuluu?

Sivuja: [1] 2 3