Film-Tech Suomi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Rölli ja kultainen avain  (Luettu 2172 kertaa)

TLinden

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 146
    • Profiili
    • Sähköposti
Rölli ja kultainen avain
« : 17.02.13 - klo:19:49 »

Tulipa nyt digiajan avaukseksi katsottua tämä elokuva ihan kokonaan - ja todennäköisesti katsottujen määrä lisääntyykin, kun itse konehuone ei enää kovin jatkuvaa tarkkailua vaadi.

Muistan vielä hyvin edellisen ei-animoidun Rölli-elokuvan "Rölli ja metsänhenki" vuodelta 2001. Taisi olla jopa täällä niin suosittu, että tuli kaksi näytöstäkin siitä pidettyä, mikä on pikkupaikkakunnalle hieman harvinaisempaa. Juoneltaan ja toteutukseltaan oli ihan katsottava elokuva ja mieleen jäi erityisesti Peter Franzenin rooli ja Samu Edelmanin loppulaulu (joka oli sinällään kyllä sangen typerä ja jäi mieleen siksi). Tämäniltaisen elokuvan budjetti oli lukemani mukaan ollut vain n. 1/10 edellisestä, mikä kyllä näkyi - Röllikylä oli jotenkin autio tosi vähine asukkaineen. Elokuva myös romutti täysin Röllin menneisyyden: aikaisemmat elokuvat ja tv-esiintymiset pyyhittiin aikajanasta kerralla pois. Lisäksi haittasi se, että Tuppuraisen esittämää Rölliä näkyi suhteellisen vähän - muut näyttelijät eivät kyllä ko. hahmoon mitenkään sovellu. Kyllähän tämän nyt katsoi, mutta oli edeltäjäänsä verrattuna aika suuri pettymys. Edeltäjässäkin olisi toki voitu monet asiat tehdä paljon paljon paremmin.

Perjantaina on sitten luvassa "21 tapaa pilata avioliitto", tätä taitaa seurata "Die Hard 5" ja myös aika moista roskaakin luvassa jossain vaiheessa "Hannun ja Kertun" muodossa.
Kirjattu