Film-Tech Suomi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Ongelmia ja mokia digitaipaleen varrella  (Luettu 1409 kertaa)

TLinden

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 145
    • Profiili
    • Sähköposti
Ongelmia ja mokia digitaipaleen varrella
« : 25.10.15 - klo:17:26 »

Ajattelinpa summata tänne, mitä on onnistunut käymään omalla digitaipaleella, projektorina NEC NC1200C ja palvelimena Dolbyn DSS 200. Laitteet tulivat käyttöön 2013 vuoden alussa.

Show Manager -ongelmat
- Show Manager kaatuu, jos lisää liian paljon klippejä show:hun (tilaa säästääkseni tein sekunnin mittaisi mainostekstejä tulevista elokuvista ja niitä kun liitti tarpeeksi monta peräkäin, niin tuli ongelmia)
- Show Managerissa showta tehdessä aikajana jumittaa oikeaan reunaan (sellainen efekti, kuin oikeanpuoleinen nuolinäppäin olisi jumissa), tähän ei auta kuin uudelleenkäynnistys, tosin vian ollessa päällä shown näyttäminen kyllä onnistuu normaalisti (jos sen on onnistunut luomaan ennen vian ilmenemistä).
- Aina ei levykelkkaan tai usb-porttiin asennettu media tule näkyviin, vaan vaatii uudelleen käynnistyksen (todella harvinainen vika)

Lataus- ja avainongelmat yms.
- Vioittuneelta levyltä elokuvan lataaminen ei onnistunut loppuun, itse levyltä esitys saatiin käyntiin, tökki virhekohdissa jonkin verran ja lopulta pysähtyi. Pysähtymispaikan yli hyppääminenkään ei onnistunut. Käyttäjävika, olisi pitänyt ajoissa todeta levyn viallisuus ja pyytää uusi tilalle.
- Lataamisesa ennen näytöksen alkua on pari kertaa tullut kiire. Jos latauksen saa "verifying" -vaiheeseen asti tehtyä, niin ei ongelmaa, show käynnistyy ja pyörii ihan normaalisti. MUTTA jos lataus on vielä hieman kesken, kun show alkaa, niin Dolby ei lähdekään esittämään elokuvaa, vaan hyppää suoraan kyseisen klipin ylitse. Meillä kun olen loppuun aina laittanut projektorin lampun sammutukusen, niin tuleekin 5 minuutin viivästys. NEC ei nimittäin ota mitään komentoja vastaan, ennen kuin 5 minuuttia kestävä lampun jäähdytysjakso on mennyt loppuun.
- Toimimattomia avaimia on tullut pari kertaa. Kerran meni homma tosi tiukalle, koska latasin avaimen vasta sunnuntai-iltapäivällä ja illalla oli näytös. Onnistui kuitenkin tavoittaa oikea henkilö puhelimitse (hän oli matkoilla, mutta illalla ehti kotikoneeltaan lähettää kuitenkin toimivan avaimen), näytöksen alku viivästyi vajaan puoli tuntia tämän vuoksi.

Käyttäjästä johtumattomat ongelmat

- Sähkökatkos on onnistunut pysäyttämään näytöksen kerran, onneksi tuli seurattua, missä kohtaa silloin suunnilleen oltiin elokuvassa menossa, niin hyppääminen oikeaan kohtaan onnistui suht helposti.

Ääni- ja kaiutin ongelmat

- Kun toimimme monitoimitilassa, niin keskikaiutin ja subbari ovat pyörillä kuljetettavia malleja, keskikaiuttimen liitos on löystynyt pari kertaa ja aiheuttanut pätkimistä, korjasin lisäämällä vedonpoiston. Lisäksi kaiutinten alla olevat pyörät ovat kulutustavaraa, nämä kaiuttimet eivät ole ilmeisesti tarkoitettu liikuteltaviksi, niiden mukana tulleet pyörät pettivät, samoin niiden tilalle vaihtamani, nyt on kolmannet pyörät alla menossa, jospa nämä olisivat jo tarpeeksi järeää mallia. Haasteensa aihettaa myös kaiutinkoteloiden lastulevy, joka on varsin murtumisherkkää pyörien kiinnityskohdissa.

Aika pienellä ollaan siis päästy ja laitteet ovat palvelleet hyvin. Tekstitysongelmia ei ole ollut kertaakaan ja menneistä ongelmistakin useat menneet tosiaan käyttäjän piikkiin.
Kirjattu